Tilbake til kurs

Nettkurs: Jul i kirkebygget og juleevangeliet i kirkekunsten

26.11.2020-26.11.2020 | 1000 plasser, 0 påmeldt

 

«Se jeg forkynder eder en stor glæde». 

Julens budskap har gjennom 800 år manifestert seg i våre kirkerom, ikke bare gjennom tale, sang og forkynnelse, men også via kunsten. Vi finner Juleevangeliet på vegger og himlinger, på altertavler og prekestoler, gallerifronter og glassmalerier. Siden de første kirkene ble dekorerte i middelalderen til i dag, er fortellingen om Jesu fødsel den samme og like aktuell, men hvordan har hovedpersonene - Jesubarnet, jomfru Maria, de hellige tre konger og hyrdene på marken - blitt fremstilt gjennom tidene? Og hvordan kan vi i dag formidle julens budskap gjennom ny og gammel kirkekunst?

 

Varighet: 1 time  

Målgruppe: Trosopplærere og andre som ønsker å lære mer om kirkens kunst og inventar

Kursholder: Kunsthistoriker Elisabeth Andersen (NIKU)

Pris: 
Deltakeravgiften for KA-medlemmer er kr. 300,-
For ikke-medlemmer er deltakeravgiften kr. 600,-

Dersom man er 2-5 deltakere fra samme arbeidsgiver, er totalprisen for gruppen kr. 600,- for KA-medlemmer og kr. 1200,- for ikke-medlemmer. Alle personer som skal delta må meldes på, slik at alle får tilgang til kurset. Deltakeravgiften blir justert før fakturering.
Alle priser er eks.mva.

For avmelding etter påmeldingsfristens utløp, faktureres kursavgift. 

 

Påmeldingsfrist: Onsdag 25.november kl. 9.00
Vennligst benytt elektronisk påmeldingsskjema ved å trykke på påmeldingsknappen nederst på siden (eller på hovedsiden for kurs).  

Nettkurset foregår gjennom verktøyet Crowdcast. Du trenger ingen spesiell programvare, kun en oppdatert nettleser, som f.eks. Chrome. Det sendes ut e-post med informasjon og tilgang til kurset når påmeldingsfristen utløper.

Personvern: Les mer på vår personvernerklæring.