Tilbake til kurs

Webinar: Kirkebygg og identitet (Gratis)

22.10.2020-22.10.2020 | 1000 plasser, 35 påmeldt

Spesialrådgiver i KA, Ingrid Staurheim, disputerte nylig med avhandlingen «Kirkebygg og identitet. En religionssosiologisk undersøkelse av folks forhold til kirkebygget belyst gjennom reaksjoner på (to) kirkebranner». Feltarbeidet er gjort i Våler og Porsgrunn, der kirker brant ned til grunnen i henholdsvis 2009 og 2011. 

«Avhandlingen viser at kirkebygget står som et synlig referansepunkt for ulik tilhørighet og betydning. Når kirkebygget forsvinner i brann oppstår det sterke reaksjoner og et tomrom som lokalsamfunnet ønsker å fylle med å gjenreise bygget. Gjenreisningen utvikler seg raskt til en konflikt om stedsplassering og arkitektoniske utrykk», heter det blant annet i sammendraget. 

I avhandlingen argumenterer Staurheim for at konflikten også inneholder en mer underliggende maktkamp om retten til å definere hva Den norske kirke er som folkekirke. 

Staurheim skulle ha holdt foredrag på den nå utsatte Kirkelederkonferansen. Denne delen av konferansen gjøres nå om til et webinar, som er gratis og åpent for alle. 

Kirkesjef i Porsgrunn, Johannes Sørhaug, deltar med en respons etter Staurheims foredrag. 

 

Dato og tid: Torsdag 22. oktober 2020 kl. 12.30-13.30   
Varighet: 1 time 
Kursholder: Spesialrådgiver Ingrid Staurheim (KA) 
Pris: Webinaret er gratis for KAs medlemmer.

 

Påmeldingsfrist: Onsdag 21.oktober kl. 9.00

Påmeldingsfristen er utløpt og den elektroniske påmeldingen er stengt.
Dersom du ikke har meldt deg på og ønsker å delta, vennligst ta kontakt med kurskoordinator Anja Høiby-Nikolaisen (kurs@ka.no).

Personvern: Les mer på vår personvernerklæring.